A népszerű kőburkolatok, faburkolatok, tapéták mellett megjelentek a struktúrált felületeket biztosító anyagok is, amelyekkel modern falfelületeket hozhatunk létre. Ezekről olvashattok most.

A falpanelek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen alkalmazásukkal belső tereinknek elegáns, egyedi hangulatot kölcsönözhetünk, amit spotvilágítással vagy különleges színezéssel tovább erősíthetünk, nem utolsó sorban pedig, a megfelelő falpanellel optikailag megnövelhetjük a teret is. Nem csak falra, hanem mennyezetre felhelyezve is igen kedvelt termék lehet azok körében, akiknek az exkluzív, egyedi megjelenés számít, modern és minimál stílusú enteriőrökhöz is találunk megfelelő mintázatot. A 3D falburkoló lapok felrakása után, térhatású felületet kapunk.

Felhasználási területei az otthon szinte bármely belső tere, valamint irodák, éttermek, szállodák, bárok, szépségszalonok, várótermek, recepciók, üzlethelyiségek, és bármely olyan hely, ahol az igényesség és az esztétika kulcsfontosságú. Mivel a 3D falpanelek tűz-, víz-, és UV állóak, felhelyezhetőek akár külső terekbe is, vagy olyan környezetbe, ahol többféle hatásnak vannak kitéve – konyha, fürdőszoba. Csekély súlyuk miatt felragaszthatóak beton és téglafalakra, de akár gipszkarton felületre is, a rögzítéshez használhatunk közönséges építési ragasztót vagy univerzális ragasztót. A falpanelek tetszőlegesen színezhetőek festékszórással, vagy sajátos hatást teremtve színes LED-lámpás megvilágítással.

Típusok

Műbőr, textilbőr falpanel (Innowall)

A műbőr falpanel egy fa alapra készített, szivacsos betéttel ellátott, műbőr borítású elem, melyet csempeként rögzíthetünk a falra. Az alapanyagok minőségiek, és dekoratívak, tetszőleges mintában felrakhatóak. Vízszintes felületen a falpanel ülőfelületként is szolgálhat. A kész egység még hőszigetelő tulajdonsággal is bír, a szigetelő hatást a műbőr anyaga, az alátét szivacs, és a vékony fallemez együttesen adja. 

~30000 Ft./m2-től

PVC panelek

A PVC panelek vízállóak, könnyen tisztíthatóak, így vizes helyiségekbe is megfelelő, de fontos tudni, hogy a panelek tisztításához nem használható oldószeres, savas, vagy lúgos hatású tisztítószer, mert a panelek nyomtatott felületében kárt tehet. Anyagát tekintve ez a panel egy vékony, domború, belül üreges, nyomtatott PVC, melyek jól imitálják a különböző struktúrákat, úgy mint a csempe, tégla, fa, mozaik burkolatok. Alkalmazhatjuk beltéren, szobában, konyhában, előszobában, fürdőszobában egyaránt. Felrakást követően nem igényel semmilyen további felületkezelést, festést, a panelek anyaga lángálló, tehát nem ég, de magas hő, vagy nyílt láng hatására megolvad, zsugorodik.

~1500 Ft./db-tól

Polisztirol panel

A panelek előnye, hogy az elemek folytonos mintázatot alkotnak, így a toldások megfelelő eldolgozásával egy egybefüggő struktúrát kapunk. A mintákat ízlés szerint, rakhatjuk vízszintesen, vagy akár függőlegesen is. Anyaguk tömör EPS polisztirol, mely hasonló, mint a forgalomban kapható díszlécek, vagy álmennyezetek anyaga. A panelek ragasztásához és festéséhez is használhatjuk az álmennyezetekhez, stukkókhoz ismert anyagokat: festéshez használjunk beltéri diszperziós latex festéket, ragasztáshoz pedig vízesbázisú szerelőragasztót. A polisztirol panelek vizes helyiségekbe is alkalmazhatóak, de elsősorban olyan helyekre javasolt, ahol nincs kitéve közvetlen fizikai behatásoknak.

~2000 Ft./db-tól

Kőhatású falpanel

A kőhatású burkolatok értelemszerűen nem valódi kőből készülnek, ezáltal a fali panelek négyzetméterenként csak 3,5 kg terhet jelentenek a falnak! A 3-4 mm vastag lapok melegítés hatására hajlíthatóak, így nemcsak egyenes falfelületekre rakható fel, hanem kör oszlopok, sarkok dekorációjához is alkalmasak. Az érdesített felületnek, a többféle szín és forma változatoknak köszönhetően a kő- és tégla díszburkolatokhoz hasonló fali dekorációt képezhetünk.

Wallart 3d falpanel

A Wallart 3D dekorpanel egy olyan modern fali dekoráció, amelynek alapanyaga préselt cukornád rost. Nagyon egyszerű módon tudunk vele 3D falburkolatot létrehozni, mely a mai lakberendezési és belsőépítészeti trendekben igencsak kedvelt és látványos! Legyen az háttérfal, gipszkarton válaszfal, vagy egy csupasz felületű kiugró, bátran díszíthetjük a 3D falpanelekkel! A síkból 1-3 cm-re kiemelkedő mintázatok különlegessé teszik az enteriőrt, tekintetet vonzó dekorációt képezhetünk segítségükkel. A sokféle 3D fali panel között megtaláljuk a modern hullám mintát, a retro kör mintát és az izgalmas nonfiguratív mintákat is! A Wallart 3D faldekoráció 50×50 cm méretű lapokból áll, mely fehér színű, de bármilyen színre átfesthető.

~4000 Ft/m2-től

Források:

www.kerma.hu

www.anrodiszlec.hu

www.mubor.hu

www.innowall.hu

Ha építkezésen gondolkodsz, és szeretnél velünk konzultálni, írj egy emailt, felvesszük Veled a kapcsolatot és megbeszéljük a megfelelő időpontot! A konzultáció során részletesebben elmondjuk és megmutatjuk, mire érdemes figyelni, milyen szerkezetekben, anyagokban, gépészetben érdemes gondolkodni, valamint milyen terveket ír elő minimum a jogszabály, és milyen tervekre lesz szükség ahhoz, hogy a kivitelező tényleg álmaitok otthonát építse meg! Családi ház referenciáinkat itt találod!