Mennyibe kerül ma egy családi ház tervezése?

Ha építkezni szeretnél az első lépés az ÉPÍTÉSZ TERVEZŐ megtalálása, a szaktudás és a szimpátia mellett fontos kérdés a TERVEZÉSI DÍJ mértéke is. Nagyon sokan kerestek fel minket azzal a kérdéssel, hogy mennyibe kerül a családi ház tervezés négyzetméterára. Ez a kérdés ennél összetettebb, hogy ennyire általánosan meg tudjuk mondani nektek, most mégis megpróbáljuk! 

Mi mindig az adott feladatra szerződünk, tehát nálunk mindig pontosan az kerül a csomagba, amire szükséged van a TE otthonod megvalósításához!

Összehasonlításként mennyibe kerül egy pizza? Egyszerű kérdés, de nem mindegy, hogy te sütöd meg otthon, házhoz szállítással rendeled, étterembe fogyasztod üdítővel és kávéval kiegészítve, kérsz –e rá extra feltétet, ha igen milyet? És vajon a legolcsóbb pizza lesz a legfinomabb? Szerencsére a pizza rendelésnél, ha nem sikerül jól választanunk, akkor bosszankodunk kicsit és a következő héten máshonnan rendelünk. Házat azonban nem építünk minden héten, sokkal fontosabb a körültekintő tervező választás, hisz lehet, hogy életed legnagyobb beruházásáról van szó! Nem beszélve arról, hogy egy jó terv duplán behozza az árát, egyszer spórolsz a kivitelezési költségen, másodszor egy jól kitalált épület nemcsak használatban lesz komfortosabb a hétköznapokban, de ingatlanpiaci értéke is magasabb lesz hasonló méretű társainál.

Egyszerű családi ház (<150 m2)

De nézzük akkor a tervezési díjakat 2023-ban, ehhez most kétféle kategóriát különböztethetünk meg családi ház tervezés esetén:

Nagyon egyszerű házak egyszerűsített kiviteli tervvel. Általában a családi ház bővítés és a tetőtér beépítés is ebbe a kategóriába tartozik. Akkor válaszd ezt, ha szeretnél egy minőségi, de egyszerű épületet, megbízol a jövőbeli kivitelező szaktudásában, megelégszel a hagyományos radiátoros fűtéssel és nem gondolkodsz épületautomatizálásban sem. Sík a telked és nem élvez semmilyen különleges védelmet, mely extra szolgáltatást igényel, például örökségvédelmi engedély vagy árvizes terület, netán Nemzeti park fennhatóság.Ez esetben a családi ház tervezési díj 2023-ban 2.500.000 Ft – 3.500.000 Ft Irodánkban. Ez átlagosan 25.000 Ft/m2, körülbelül a családi ház értékének 4 %-a. Igen, ennyit fizettél az ingatlanközvetítőnek is….

Mit tartalmaz ez az alapcsomag:

1. VÁZLATTERV

– személyes konzultáció, teljes körű szaktanácsadás

– helyszíni szemle, telek, meglévő építmény felmérése

– vázlattervek, látványtervek tetszőleges számban!!!

2. ÉPÍTÉSZETI KIVITELI TERV

– építészeti dokumentáció, műleírás

– gépészeti koncepció, energetikai optimalizálás

– M= 1:100 léptékű tervek (alaprajzok, homlokzatok, metszetek, stb.)

– árazatlan költségvetés kiírás

– csomóponti tervek M= 1:5 (cca 10 db)

3. STATIKAI KIVITELI TERV (RÉSZLETES)

– zsaluzási terv

– vasalási terv

– fedélszék terv

– alapozási terv

– épületenergetikai számítás

– gépészeti műszaki leírás

– elektromos műszaki leírás

Összetett családi ház (150-400 m2)

Bonyolultabb házak, mindenre – belsőépítészetre is, kiterjedő kiviteli tervvel akkor válaszd, ha nagy épületet, szeretnél, ha nem szeretnél a kivitelezés közben rögtönözni, nem szeretnéd, ha utólag lenne ami „nem jön ki”, ha utálod a hőhidakat és ha igazi energiahatékony épületet szeretnél. Ha nem az építkezés során 2 nap alatt eldönteni, hogy hol milyen lámpák, dugaljak lesznek… Ez esetben a családi ház tervezési díj 2023-ban belsőépítészettel 7.000.000 Ft – 8.700.000 Ft Irodánkban. Ez átlagosan 35.000 – 40.000 Ft/m2. Ez körülbelül a beruházási érték 4%-a.

Mit tartalmaz a teljes csomag:

              1. VÁZLATTERV

– személyes konzultáció, teljes körű szaktanácsadás

– helyszíni szemle, telek, meglévő építmény felmérése

– vázlattervek, látványtervek tetszőleges számban

– építészeti dokumentáció, műleírás

– gépészeti koncepció, energetikai optimalizálás

2. ÉPÍTÉSZETI KIVITELI TERV (RÉSZLETES)

– M= 1:50 léptékű (részletes) tervek (alaprajzok, homlokzatok, metszetek, tető-felülnézeti terv, vízelvezetési terv, stb.)

– nyílászáró- és lakatos konszignáció

– árazatlan költségvetés kiírás

– csomóponti tervek M= 1:5 (cca 20 db)

3. BELSŐÉPÍTÉSZETI KIVITELI TERV (RÉSZLETES)

– M= 1:50 léptékű tervek (beendezett alaprajzok, falnézetek)

– M= 1:50 álmennyezeti terv

– M= 1:50 burkolat kiosztási terv

– M= 1:50 világítási terv

– M= 1:50 egyedileg tervezett bútorok, kiegészítő elemek

– konyhaterv

– belső nyílászáró konszignáció

– 3D látványterv

– árazatlan költségvetés kiírás

– anyagok kiválasztása, ajánlása

– kivitelezőkkel való gyártási egyeztetések

4. STATIKAI KIVITELI TERV (RÉSZLETES)

– zsaluzási terv

– vasalási terv

– fedélszék terv

– alapozási terv

5. GÉPÉSZETI KIVITELI TERV (RÉSZLETES)

– fűtési/ hűtési hőtermelő kiválasztása

– fűtési/ hűtési körök tervezése M= 1:50 (padló, fal, mennyezet és radiátor)

– víz- csatornarendszer tervezése M=1:50

– hővisszanyerős szellőztetés tervezése M= 1:50

– árazatlan költségvetés kiírás

– gázterv M= 1:50

– ügyintézés

– kapcsolási rajzok

6. ELEKTROMOS KIVITELI TERV (RÉSZLETES)

– erősáramú tervek

– lámpakiosztás

– gyengeáram védőcsövezés (internet, riasztó, stb.)

– épület automatizálás (pl. Loxone, KNX, stb.)

– napelem

– kapcsolási rajz

Tételesen bontva itt találod Áraink -at:

Láthatod, hogy nálunk nagyon sok minden közül lehet választani, a különböző tervezési feladatok kombinálására is van lehetőség. Ezért minden ajánlatadás előtt egy személyes konzultáció keretén belül átbeszéljük a lehetőségeket és minden téged érdeklő építkezést érintő témát, eztán kapod meg a saját egyedi árajánlatodat, mely pontosan a te otthonod megtervezéséről fog szólni!

Ne habozz, jelentkezz egy konzultáció  -ra!

Ha építkezésen gondolkodsz, és szeretnél velünk konzultálni, írj egy emailt, felvesszük Veled a kapcsolatot és megbeszéljük a megfelelő időpontot! A konzultáció során részletesebben elmondjuk és megmutatjuk, mire érdemes figyelni, milyen szerkezetekben, anyagokban, gépészetben érdemes gondolkodni, valamint milyen terveket ír elő minimum a jogszabály, és milyen tervekre lesz szükség ahhoz, hogy a kivitelező tényleg álmaitok otthonát építse meg! Családi ház referenciáinkat itt találod!

Szerző: Gortva Anikó