A szemétgyűjtő edényzet nem szép látvány, de családi házaknál a szelektív gyűjtés miatt több 120 literes tartályra is szükség van. Most adunk néhány ötletet arra, hogyan rejtsük el szem elől őket.

Ha szabadon tároljuk, akkor egyrészt a kertünk küllemén sokat rontunk, másrészt a közvetlen napsütés miatt a hulladék belebüdösödése is elkerülhetetlen, hiszen nincsen szellőzés.

Létezik olyan tároló, melyben a műanyag edényzet tetejét nyitva lehet hagyni, így a szellőzést biztosítjuk, és az időjárástól is védjük a kukákat.

Takarhatjuk akár növényzettel is ezeket az építményeket, így a kerti környezetbe szépen illeszkednek. Az alább látható tárolókat akár magunk is elkészíthetjük, még maradék faanyagból is, így az újrahasznosítás jegyében olcsón jutunk egy szép megoldáshoz. Akár 20 – 40 000,- Ft-ból is megoldható egy ilyen kis építmény.

A következő példa már nagyobb ugrás az ár, és kivitelezés szempontjából. Egy, kettő vagy akár három nagyméretű kukát is el tudunk helyezni ezekben az előre gyártott, készen kapható tárolókban. 

Az ennél profibb, készen megvásárolható tárolók már jóval költségesebbek. Férőhely szempontjából kapható 1, 2, vagy 3 kuka tárolására alkalmas típus. Itt már szabadabban választhatunk, stílusban, színben, így a kertünkhöz leginkább illő darabot tudjuk megvásárolni.

A porszórt, lemezből készült ajtókkal ellátott tárolókat a RAL, a látszóbetonból készülteket pedig a KEIM színskála bármely színében rendelhetjük. Ez már igen költséges megoldás, akár 4 – 500 000,- Ft-ra is rúghat.

Létezik olyan kivitel, amelyben biciklit is tudunk tárolni, így azt is védjük az időjárástól, és egy építménnyel megoldjuk a problémát. Ezek már zárható, biztonságos berendezések.

Amennyiben még az új otthonunk tervezési fázisában vagyunk, érdemes ebben a témában is előre gondolkodni, és a lehető legjobb megoldást választani, vagyis terveztessük bele a tárolót a kerítésbe. Az ilyen, részletes tervezés alapján készült tároló teljes harmóniában lesz a környezetével.

Reméljük, hasznosnak találtátok az ötleteinket. Amennyiben olyan gondos tervezésre vágytok, amelyben az ilyen legapróbb részletek is hangsúlyt kapnak, keressetek minket! 

Jelentkezz ONLINE KONZULTÁCIÓ -ra: vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben: gortvaepitesz@gmail.com , vagy az alábbi telefonszámokon: +0620 956 4325 és  +0620 428 0367 !