Egyre gyakrabban felmerülő igény a hideg kő vagy csempe burkolat helyett a sokkal melegebb, természetesebb, egyszerre elegáns és otthonos fa padlóburkolat alkalmazása a fürdőszobákban.

Mindenképp jó minőségű, tömör fát válasszunk a célra!

Vizes helyiségbe alkalmas fa padlóburkolatok:

Leginkább a trópusokon honos fák közül válogathatunk. Alkalmassá teszi őket erre a célra magasabb olajtartalmuk, tömörségük, ami által jobban ellenállnak a fürdő használatával járó párának, nedvességnek, és nem vetemednek.

A következő fafajták megfelelőek:

                                   teak                                                                   wenge

                                 jatoba                                                                   iroko

A fenti fafajták annak köszönhetik ezeket a kiváló tulajdonságaikat, hogy a trópusokon egész évben hasonló környezeti hatások érik a fát, ezért fejlődésük egyenletes. Emiatt nem alakul ki bennük a mérsékelt égövi fáknál jellemző évgyűrű, tehát szerkezetük egynemű. Az évgyűrűk miatt a mérsékelt égövi fák szerkezete több, különböző tulajdonságú rétegből áll, ezért hajlamosabbak vetemedni. Megfelelő kezeléssel azonban ezek a fák is hasonlóan tartósak lehetnek.

Fa padlóburkolatok kivitelezése vizes helyiségben:

A fa fajtájának kiválasztását követően, hozzáláthatunk a kivitelezéshez, amit feltétlenül hozzáértő   szakemberre bízzunk!

A megtisztított és száraz betonra kerül az aljzatkiegyenlítő, amit csiszolnak. A felületnek mindenképp vízszintesnek, egyenletesnek, repedésektől mentesnek kell lenni!

A burkolat beszabása és ragasztása következik. A ragasztást kizárólag kiváló minőségű (poliuretán) ragasztóval szabad csinálni, teljes felületen, a megfelelő alapozó felhordása után.

Fa padlóburkolatok ápolása fürdőszobában:

Fa padlóburkolatunkat erősen ajánlott folyamatosan ápolni. Erre a célra szakemberek által javasolt olajat használjunk, lakkal ne kezeljük a felületet!

Számos előnyén túl ezek a burkolatok sérülékenyebbek. Tisztításuk során természetesen nem használhatunk maró anyagokat. Több gondoskodást, kezelést igényelnek, ugyanakkor esztétikai és sok más szempontból összehasonlíthatatlanul többet nyújtanak minden más lehetőségnél. A tömörfa burkolat élete folyamán négyszer-ötször is csiszolható, amivel megújíthatjuk és hosszú ideig biztosíthatjuk szépségét.

A tömörfa burkolat nem tartozik az olcsó megoldások közé, de árnyalatban, színben, stílusban nagy a választék, így bárki könnyen kiválaszthatja a számára megfelelő, otthonával harmóniában lévő változatot. Belsőépítészet szempontjából természetesen nem áll meg az élet a padló burkolásánál, ami a fát illeti. Fürdőszoba bútorok, zuhanyzórács, törölközőtartó és egyéb kiegészítők állnak a rendelkezésünkre.

Szerző: Biriki Krisztina

Ha építkezésen gondolkodsz jelentkezz ONLINE KONZULTÁCIÓ -ra: vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben: gortvaepitesz@gmail.com , vagy az alábbi telefonszámokon: +0620 956 4325 és  +0620 428 0367 !

Kapcsolódó Témák: