Családi ház tervezése lejtős telken, a festői Nőtincsen

Igazán inspiráló volt dolgozni a dimbes-dombos Nőtincsi telken, ahol a község szélén feltárul a panoráma.

Lejtős telekre tervezni mindig remek kihívás, a munka elején számos lehetőség kinálja magát az épület elhelyezésére, megközelítésére.

A szinteltolás lehetőségét ügyfeleink az első megbeszélés során felvetették, mint kiderült remek ötlet volt a telekadottságok maximális kihasználásához.

Különleges kérés volt – a mai megszokottól eltérően, hogy a nappalitól az étkező – konyha távol legyen, másik szinten.

Felső szint alaprajza

Ezt ügyfeleink a nagycsaládok nyüzsgő életével magyarázták, gyerekkori tapasztalataikat idézve, hisz a házaspár mindkét tagja nagycsaládban nőtt fel.

Alsó szint alaprajza

Mikor sokan élünk egy családban nem árt, hogyha tudnak társasozni az étkezőasztalnál, míg mások megnéznek egy filmet vagy beszélgetnek a nappaliban.

Az épület terepre ültetése lehetővé tette, hogy minden fontos helyiség közvetlenül kapcsolódjon a kerthez.

A nappali hatalmas teraszáról fantasztikus lesz a panoráma, a hatalmas, szinte lebegő tető pedig védetté teszi az időjárás viszontagságaitól.

Az étkezőhöz kapcsolódó fedett terasz az épület túloldalán intimebb pozíciót kapott a családi vacsorákhoz.

A ház homlokzatán természetes anyagokat használtunk – travertin mészkövet és rétegelt lemez faburkolatot, melyet a vakolt felületek egyszerűsége egészít ki.

A közösségi terekre nem falban ablakot, hanem üvegfalakat terveztünk, melyek felérnek a tetőszerkezetig. Ezzel az építészeti eszközzel lehet a legjobban összekapcsolni az épületen kívüli környezetet a belső terekkel.

Az épület könnyedén teljesíti a legszigorúbb energetikai elvárásokat. A legmodernebb szellőztetési, hűtési, fűtési rendszerrel felszerelt.

Nézd meg a többi házunkat is:

Hasonló tartalmak:

Ha építkezésen gondolkodtok, és belevágnátok, gyertek el konzultálni hozzánk, ahol részletesen elmondhatjuk és megmutathatjuk Nektek, mire érdemes figyelnetek, milyen szerkezetekben, anyagokban, gépészetben érdemes gondolkodnotok, és milyen terveket ír elő minimum a jogszabály, illetve milyen tervekre lesz szükség ahhoz, hogy a kivitelező tényleg álmaitok otthonát építhesse meg!