165 m2-es, 4 szobás, tetőtér beépítéses családi ház tervezése Budakeszin

Egy kedves házaspár keresett meg minket, hogy Budakeszin vásárolt telkükre tervezzük meg családi házukat. Sallangmentes, egyszerű, költséghatékony és természetesen energiahatékony otthon képzeltek el.

Az előírt beépítési mód oldalhatáros volt. Az oldalhatár felé – eltartva a nyílászáró elhelyezéshez szükséges 3 m-t – terveztük a bejáratot.

A bejáratot a legtöbb esetben a kedvezőtlen égtáj felé érdemes tervezni, hisz a hozzá kapcsolódó, jellemzően mellékterek fényigénye is kisebb.

Ha követjük az előző elvet, akkor a kedvező égtáj és jobb telekrészek felé meg tudjuk nyitni a közösségi tereket.

Lejtős telek esetén érdemes a házat úgy pozicionálni, hogy míg egyik oldalán kicsit kiveszünk a földből, a másik oldalt enyhén hozzáteszünk.

A magasabban fekvő hátsó, intimebb kertrészt a szinteket áthidaló, kézre eső konyhakert választja el a házat körülvevő teraszoktól.

Az emeleti szobák monitorablaka mindkét homlokzatot egyedivé teszi.

A beülős ablakokban szuper lesz egy jó regényben elmerülni a család tagjainak!

Tetőtér beépítéses ház metszete

Tetőtér beépítéses ház alaprajza

Íme a ház metszete, utána pedig nézzük meg az alaprajzot!

A földszintre kerültek a közösségi terek és a dolgozószoba. Az északi oldalra kerültek a mellékterek, kamra, gépészet és a WC.

A tetőtéri szintre került a három hálószoba a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségekkel. A belső helyzetű közlekedő fénycsatornán keresztül kapja majd a természetes fényt.

De nem csak a tervezéskor, de a kivitelezés alatt is segítjük ügyfeleinket, a teljes építkezést műszaki ellenőrként végígkisérjük, hogy ne csak a látványterveken nézzen így ki az épület, hanem a valóságban is ugyanazt a minőséget kapjátok.

Műszaki ellenőrzés

Ha építkezésen gondolkodtok, és belevágnátok, gyertek el konzultálni hozzánk, ahol részletesen elmondhatjuk és megmutathatjuk Nektek, mire érdemes figyelnetek, milyen szerkezetekben, anyagokban, gépészetben érdemes gondolkodnotok, és milyen terveket ír elő minimum a jogszabály, illetve milyen tervekre lesz szükség ahhoz, hogy a kivitelező tényleg álmaitok otthonát építhesse meg!

Hasonló témáink: